Benodigdheden voor de cursus

Schoeisel

Een lekker en stevig zittend paar schoenen. U mag niet te gemakkelijk uitglijden, zwikken of uw evenwicht verliezen (bijvoorbeeld bij een trekkende hond).
 

Kleding

Lekker zittend en op het weer afgestemde kleding. Warm, waterdicht en bestand tegen overenthousiaste hondenpoten. Geen lange jassen, waarvan de panden tegen de hond aan kunnen waaien als hij naast u loopt. Kies een jas met ruime zakken, zodat u hier het speeltje eenvoudig in kunt opbergen. 
 

Handdoek

Gebruik de handdoek om, bij regen, na de training uw hond af te drogen voordat hij de auto in gaat.

 

Gebruik van de riem

Tenzij uw instructeur anders aangeeft, houdt u uw hond op het terrein altijd aangelijnd. Verder dient de riem uitsluitend om uw hond bij u te houden, om te voorkomen dat hij andere honden stoort en dat hij elders leuke beloningen kan halen. De riem is er niet om de hond naar u toe of in positie te sleuren. U leert de hond tijdens de cursus zelf zijn aandacht bij u te (willen!) houden.

 

Poepzakje(s) 

Mocht uw hond onverwachts een poepje doen dan dient u dit zelf op te ruimen.
De volle poepzakjes kunt u weggooien in de speciale afvalbakken.

 

Als materiaal wordt om te beginnen gebruikt:

 

Riem

Een eenvoudige leren riem met een lengte van 1,20 - 1,50 meter. Let op, geen flexi- of uitrollijn.

 

Halsband

Een goed passende eenvoudige halsband zonder correctiemechanisme, van leer, sluitend met gesp.
Let op, kliksystemen schieten wel eens los als de hond aan de riem trekt.
 

Speeltje van de baas

Het liefst iets dat u helemaal in uw hand kan houden zodat de hond er niet bij kan als u dat niet wil en waarvan u tijdens het spelen het andere einde kunt vasthouden als de hond het vastheeft.

 

Het speeltje van de baas is het speeltje dat thuis nooit op de grond ligt.
Uw hond mag een hele bak met speelgoed hebben maar dit ene speeltje ligt daar niet bij. Hang het maar aan de kapstok, laat het in uw jaszak zitten etc. Door het spelen met uw hond ontstaat er interactie, leert de hond om naar de baas toe te komen, op te letten waar de baas naar toe gaat en het levert iets positiefs op “spelen met de baas”!
gallery/yoi

Mocht uw hond nog geen favoriet speeltje hebben, bij onze hondenschool is een leuk balletje te koop wat u gemakkelijk in uw jas- of broekzak kan steken. Met een lang touw eraan en als extra tricker voor de hond:
een belletje in het balletje.

Prijs: € 9,00

 

Deze balletjes zijn niet in de winkel te koop, alleen met een korter touw en zonder belletje!